top of page
Pernilla Sjöberg & Sten Forsman
OM SIGTUNA CREATIVE CENTRE

 

Efter att ha arbetat som lärare i 25 respektive 35 år så beslutade vi hösten 2015 att  ta ett uppehåll ifrån skolans värld och göra något eget och  nytt.

   Att det skulle handla om pedagogisk verksamhet var självklart, likaså att vi ville arbeta med ungdomar och vuxna och inte minst skapa forum där vuxna och ungdomar kan arbeta och lära tillsammans. 

 

Sigtuna Creative Centre är tänkt att fungera som ett paraply över ett antal olika verksamheter med inriktning kropp och själ och där Du lätt skall hitta det just Du är intresserad av. 

   Vi hoppas så småningom kunna bredda utbudet och samarbetet med många kreativa ungdomar och vuxna, skolor och föreningar i kommunen och därigenom skapa nya plattformar för roligt lärande. 

Hör gärna av dig till oss!

Meddelandet togs emot.

Exempel på roliga genomförda projekt där vuxna och ungdomar möts och arbetar tillsammans:

 

Arlanda Big Band & SSHL All Stars

Under våren 2013 gjorde Arlanda Big Band ett projekt tillsammans med ungdomar ifrån Sigtuna kulturskola och Sigtuna Skolan Humanistiska Läroverket. Sångintresserade elever fick här en möjlighet att prova på att sjunga till ett riktigt storband.Här kommer en liten resumé ifrån konserten på SSHL en solig eftermiddag i juni.

SSHL BOXCAR RACE 2014

I detta ämnesövergripande skolprojekt byggde klass 9 elever lådbilar.Ämnen som involverades i projektet var teknik, matematik, musik bild , entreprenörskap och inte minst social träning. 

 

bottom of page