top of page
Pernilla Sjöberg 
OM LÄRAREN

I sin ungdom tävlade Pernilla i friidrott och har sedan dess hela livet fortsatt med löpträning, vilket alltid fått henne att må bra både mentalt och fysiskt. Men för ett antal år sedan fick Pernilla problem med nacke och rygg vilket gjorde att hon inte kunde löpträna med samma intensitet som tidigare. Hon fick då rådet att börja med Pliates träning för att bygga upp musklerna i rygg, mage och bäcken. Det blev en vändpunkt och Pernilla har sedan dess inte haft några problem med nacke och rygg plus att hon har utvecklats som löpare. Följden blev att Pernilla ville fördjupa sin träning ytterligare och valde då att utbilda sig till STOTT PILATES® instruktör.

Sedan dess har Pernilla vidareutbildat sig till instruktör för pilates barre och även gått instruktörsutbildning för pilates reformer. Det är en träningsmaskin som Joseph Pilates konstruerade. Maskinen använder sig av fjädrar vilket gör att musklerna arbetar både koncentriskt och excentriskt. 

Hon har även utbildats sig i Slings Myofascial training, vilket är en träningsform där pilates och yoga sammanlänkas med syfte att stimulera såväl muskler som fascia.

bottom of page